Viktorianisches Picknick, o instituţie în sine

00 Viktorianisches Picknick

De-a lungul anilor, întâlnirea din Clara-Zetkin-Park a pasionaţilor de costume de epocă a devenit ea însăşi un eveniment în cadrul Wave-Gotik-Treffen. La cea de a 25-a ediţie a festivalului din Leipzig, numărul de participanţi la picnicul victorian a crescut, gama de ţinute s-a diversificat, iar reuniunea din 13 mai 2016 a fost un succes.

01 Viktorianisches Picknick

Ziua de vineri, 13, a fost de bun augur pentru amatorii de ieşiri la iarbă verde. Către Aleea Anton Bruckner s-au îndreptat şiruri întregi de oameni în negru. Conţi sau baroni s-au infiltrat printre Lolite elegante sau adepţi ai stilului steampunk. În acest tablou (neo)romantic, ţinutele „normale” păreau cele ieşite din peisaj.

02 Viktorianisches Picknick

„Cine vrea să participe la picnicul victorian este rugat să-şi aducă un coş cu mâncare şi băutură, o pătură, tacâmuri şi veselă”, au indicat organizatorii pe pagina evenimentului. Chiar dacă nu a existat un cod vestimentar propriu-zis, au predominat costumele de secol 18. Cei mai mulţi au optat pentru haine în stil victorian, neoromantic, rococo sau baroc.

03 Viktorianisches Picknick

Dacă fanteziei vestimentare nu i s-au pus limite, n-a existat nici limită de vârstă. Au putut participa chiar şi cei care încă n-au venit pe lume. O viitoare mămică a ţinut să-şi scoată la aer burtica ornată cu strasuri. O pălărie sofisticată şi o umbreluţă de soare au completat costumaţia lejeră a tinerei.

04 Viktorianisches Picknick

Cei care nu au avut un bebeluş pe care să-l plimbe în landou, în schimb au vrut să etaleze un cărucior de epocă, au pus în el o păpuşă, îmbrăcată bineînţeles în stil victorian. Într-o atmosferă romantic-relaxată, s-a băut, s-a mâncat şi s-a socializat.

05 Viktorianisches Picknick

Unii nu s-au rezumat numai la a-şi afişa costumele, ci şi obiecte sau maşinării care mai de care mai ieşite din comun. Invenţia în stil steampunk, dotată cu umbreluţă, a servit drept punct de atracţie pentru fotografi, dar şi pentru cei care au căutat un decor potrivit.

06 Viktorianisches Picknick

Amestecul de stiluri – de la tutu-ul micuţei balerine la suportul de crinolină purtat cu pălărie, corset şi bocanci – a făcut parte din farmecul peisajului. La fel amestecul de băuturi – vin, bere, ceaiuri, cafea sau sucuri – a completat mesele bogate, de pe care n-au lipsit serviciile de porţelan şi paharele cu picior.

07 Viktorianisches Picknick

La picnicul victorian a dominat negrul, dar din loc în loc au mai apărut şi pete de culoare. Roşul aprins asortat la pălăriile cu pene a dat o notă de distincţie atitudinii nobiliare etalate de două personaje, apărute parcă dintr-un film de epocă.

09 Viktorianisches Picknick

Un alt grup care a atras atenţia a fost cel format din „contese” şi „scoţieni”. Unul dintre ei, în uniformă de paradă, a cântat la cimpoi, iar ceilalţi l-au acompaniat, inclusiv câinele, îmbrăcat la rândul lui în costum de gală.

08 Viktorianisches Picknick

Doar un coş de picnic şi o pătură ar fi prea puţin, s-au gândit unii, aşa că au adus de-acasă mese de diverse mărimi, acoperite cu broderii fine. Strugurii au fost serviţi la pachet cu brânzeturi şi vinuri franţuzeşti. Oglinzi, sfeşnice, o frapieră, argintăria sau seturi de pahare de cristal au sclipit sub soarele de mai.

10 Viktorianisches Picknick

De altfel, vremea a ţinut deopotrivă cu organizatorii şi cu invitaţii la eveniment. A fost cea mai caldă zi a festivalului, aproape 30 de grade, spre bucuria doamnelor, care au putut purta rochii decoltate şi cu mânecă scurtă. Cel mai vândut produs la chioşcurile şi standurile din parc a fost îngheţata, care a depăşit berea, măcar pentru o zi, în preferinţele germanilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s