Corespondenţa din Osterhausen, Deutschland. Adresa la care copiii îi scriu Iepuraşului

Dacă iarna îi trimit dorinţele lor lui Moş Crăciun, în această perioadă cei mici îi pot scrie Iepuraşului. S-a deschis deja cunoscuta cutie poştală verde, la care Iepuraşul de Paşte (Osterhase) primeşte corespondenţa. Aşadar destinatarul: An den Osterhasen. Adresa: Siedlungsstraße 2, 06295 Osterhausen, Deutschland.

Un joc de cuvinte inspirat: Osterhase – Osterhausen. De la această idee a pornit în urmă cu trei ani iniţiativa de a deschide Osterpostamt – Biroul Poştei de Paşte sau Poşta Dorinţelor în micuţa localitate Osterhausen din estul Germaniei, situată în landul Sachsen-Anhalt.

Dacă întrebi în Osterhausen unde se află cutia poştală a Iepuraşului, oricine te poate îndruma. Lângă şcoală, la Grădiniţa „Gänseblümchen“, clădirea mare, galbenă de pe colţ. Strada Siedlung numărul 2, prima la dreapta de cum intri în localitate, apoi stânga.

O recunoşti deja după toboganele din curte, „căsuţa piticilor”, trenuleţul cu vagoane colorate. Şi deja iepuraşii – de pluş, de paie sau din lemn – te întâmpină de la uşă. Un decor de basm, realizat în mare parte din materiale naturale.

Întreg gardul grădiniţei este împodobit zilele acestea cu decoraţiuni pascale. Urecheaţi de toate mărimile stau ascunşi în culcuşuri rotunde împletite din sfoară sau nuiele. Peste tot ouă din plastic, pictate: roşii, roz, galbene, portocalii, albastre, verzi, violet.

La poartă aşteaptă Iepuraşul. De fapt, o întruchipare modernă a lui. Poartă o şapcă, pantaloni gri, cămaşă, o eşarfă, un pulover de lână asortat, ba chiar are şi pantofi. Stă aşezat pe un scaun, în braţe un coş cu ouă, iar lângă el un alt coş cu flori şi ouă.

Copiii care locuiesc aici îşi aduc personal plicurile şi le introduc în cutia poştală verde decorată cu imaginea Iepuraşului. Iar cei din întreaga Germanie îşi trimit aici dorinţele lor. Iepuraşul spune că garantat vor primi un răspuns. Agăţată la poartă, cutia poştală este astăzi plină-ochi.

Între timp, cutia poştală din Siedlungsstraße 2 a ajuns cunoscută în întreaga lume, aşa se face că anul acesta pe adresa Iepuraşului au sosit mesaje nu numai din Germania, ci şi de peste hotare. Au venit scrisori chiar şi din Sri Lanka sau Spania. De la jumătatea lui martie vin zilnic câte 20 de plicuri, iar angajaţii Grădiniţei se aşteaptă ca anul acesta să primească 2000-3000 de scrisori.

Însă copiii nu scriu numai de Paşte. Am aflat că prima scrisoare a venit în preajma sărbătorilor de iarnă, iar expeditorul său şi-a dorit o petrecere frumoasă de Crăciun. Poşta Germană sponsorizează această acţiune, punându-i Iepuraşului la dispoziţie toate timbrele necesare.

Cu siguranţă acesta îmi va îndeplini şi mie dorinţa de a face ca vremea să devină mai caldă, fiindcă aici sunt doar 6-8 grade Celsius. I-am trimis la rândul meu nu o scrisoare, ci cîteva întrebări pentru documentarea acestui material. Îi puteţi scrie şi voi – bineînţeles, în limba germană – şi nu uitaţi să treceţi adresa voastră, pentru ca Iepuraşul de Paşte să ştie unde să va trimită răspunsul.

Anunțuri

Un gând despre “Corespondenţa din Osterhausen, Deutschland. Adresa la care copiii îi scriu Iepuraşului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s