Retrospectiva anului 2015: Tragedia din Colectiv a generat solidaritatea scenei metal

Anul 2015 a fost marcat de drama din clubul Colectiv. Interesul publicului s-a reflectat şi în numărul mare de accesări înregistrat de ştirile pe această temă publicate de Jurnal de Media şi Cultură. Topul 5 al vizualizărilor începe şi se încheie cu două astfel de articole.

Solidaritatea a trecut dincolo de graniţele geografice sau muzicale. Un grupaj de reacţii ale artiştilor scenei metal internaţionale a ocupat locul 1, iar articolul vizând evenimentele caritabile în sprijinul familiilor victimelor din Colectiv s-a clasat pe locul 5. În același context, internauţii au fost interesaţi de modelul din Germania, unde o slujbă se poate ţine chiar şi pe acorduri heavy metal (locul 3).

Un titlu-experiment a confirmat o realitate a internetului românesc: povestea interviului în pat cu Andy Ghost a urcat până pe locul doi în topul accesărilor. Curioşii au aflat însă că un artist adevărat poate purta un dialog de substanţă, indiferent de locul unde se poartă discuţia.

Alte două poveşti similare, cu amănunte de culise, au intrat în top 10: Cum mi-a provocat Peter Tägtgren Pain… la propriu (locul 4), respectiv Cel mai frumos cadou primit de la un rockstar: cărţile lui Fernando Ribeiro – Moonspell (locul 7).

Două dintre obiectvele turistice ale Sardiniei au fost vizitate virtual de cititorii Jurnal de Media şi Cultură: Plaja de cuarţ de la Is Arutas a urcat până pe poziţia 6, iar staţiunea italiană Pula a încheiat top 10.

Relaţia tot mai strânsă dintre celebrul violonist Andre Rieu şi publicul român a făcut ca un număr mare de conaţionali să fie interesaţi de calendarul de Advent de pe pagina muzicianului. 13 dintre ei au şi câștigat câte un premiu din partea artistului, iar articolul pe această temă s-a clasat pe locul 8 în topul anului 2015.

Următoarea poziţie a revenit reportajului de la lansarea seriei de traduceri din limba germană a operei lui Paul Celan. Regretatul poet născut în Cernăuţi s-a sinucis la Paris, în 1970, aruncându-se în Sena.

Cei mai mulţi vizitatori ai paginii au provenit din România, urmaţi de cei din Germania, Marea Britanie, Italia şi SUA.

O sinteză a vizualizărilor, într-o versiune grafică atractivă realizată de wordpress.com, pe imaginea de mai jos:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 11,000 times in 2015. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 4 sold-out performances for that many people to see it.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s