Slujbă pe acorduri heavy metal

Foto: Solution Cycle

Un pastor şi-a ţinut predica “acompaniat” de o trupa heavy metal locală. Muzicienii au pus în scenă un spectacol care a adus vineri seară în biserica din Nortrup (Germania), alături de obişnuiţii enoriaşi, şi foarte mulţi adolescenţi.

Uwe Brand, pastorul evanghelic al unei şcoli de meserii, a avut o idee mai puţin obişnuită de a atrage tinerii la biserică. În colaborare cu formaţia Solution Cycle, a organizat un adevărat show, relatează NDR. Jocuri de lumini, reflectoare şi fum, ba chiar şi un personaj întruchipând Moartea au accentuat mesajul predicii. Pastorul şi-a schimbat roba cu o haină neagră de piele şi a dat tonul neobişnuitei îmbinări de meditaţie şi headbanging.

Temele serii au fost de asemenea alese dintre preocupările tinerilor din ziua de azi: suferinţa din dragoste, mobbing-ul şi dificultăţile întâmpinate de novici la locul de muncă. Finalul recitalului a fost unul optimist, Moartea fiind învinsă de Lumină şi Speranţă, iar muzicienii au subliniat ideea interpretând celebrul “Pride (In The Name Of Love)” al trupei U2. Aplauze au răsunat şi după o kyrie compusă de Brand însuşi, interpretată cu acompaniamentul artiştilor.

“Heavy metal-ul este puţin cam zgomotos, dar în rest… Totul ţine de gusturi. M-am minunat mai degrabă de cât multă lume a venit la slujbă”. “Susţin astfel de iniţiative. Îmi plac hainele, dar şi muzica lor”. “În ultimii doi ani atmosfera a fost mult mai destinsă”. “Vâzând asta unii ar spune că s-ar prăbuşi cerul pe pământ, dar găsesc că a fost ceva cool”, au fost câteva dintre părerile enoriaşilor mai în vârstă. Cum a concluzionat unul dintre aceştia, a fost “ceva nou, ceva altfel”.

Gudrun Brinkmann, cea care are în grijă sacristia lăcaşului, a declarat că o ceremonie religioasă obişnuită durează doar vreo 50 de minute cu totul. În schimb, noua abordare a pastorului Brand a ţinut mult mai mult, însă lumea nu dădea semne că ar vrea să se încheie spectacolul. Mai ales că, după cele şapte piese interpretate, şi artiştii erau încă dornici să mai cânte. Însăşi bunica solistului, la cei 83 de ani ai ei, a fost mulţumită: “Nu este muzica pe care o ascult de obicei. De regulă ascult cântece tradiţionale, pe care le pot fredona. Dar poate aşa vor veni din nou tinerii la biserică”, a declarat aceasta, mândră de prestaţia nepotului, pentru NDR.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s