Cu gândul, dar şi cu fapta, alături de familiile victimelor din Colectiv

Dacă în primele momente artiştii străini s-au arătat stupefiaţi de proporţiile tragediei petrecute vineri seară în Club Colectiv, mesajele de condoleanţe au început să fie însoţite de iniţiative concrete de a ajuta familiile victimelor.

Daniel Cavanagh, solistul Anathema, a transmis organizatorilor concertului său de la Bucureşti rugămintea ca o parte din onorariul său de la concertul ce va avea loc la 2 decembrie în Hard Rock Cafe să fie donat familiilor victimelor din Colectiv, a anunţat Emil Ionescu (Metalhead). „Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat în Bucureşti în weekend-ul trecut. Ce tragedie, nu m-am gândit niciodată că se poate întâmpla într-un astfel de club… Sunt sigur că aţi avut cunoscuţi printre cei implicaţi şi vă transmit condoleanţele mele”, a mai scris muzicianul.

Trupa londoneză Eye of Solitude a iniţiat propria campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familiile celor decedaţi în incendiul din Club Colectiv: „Vrem să ne arătăm susţinerea şi solidaritatea cu victimele şi cu familiile lor. Printre ei se află vechi prieteni, oameni care s-au luptat să-i salveze pe cei prinşi în interiorul infernului de foc. Eroi care acum au lăsat în urmă familii îndurerate, soţii, fii şi fiice. Nu e vorba de un ieftin truc publicitar, ci de o chemare la trezire şi la solidaritate! Este momentul când toţi ar trebui să-şi întoarcă privirea şi să-şi imagineze iadul prin care aceşti oameni au trecut pentru a-i salva pe alţii. Facem un apel la voi toţi, să ne ajutaţi să ajutăm la rându-ne familiile care au acum nevoie de sprijinul nostru. Pornim o campanie de strângere de fonduri prin lansarea în următoarele zile a unei piese prin intermediul paginii noastre de pe bandcamp. Prin asta sperăm să adunăm cât de mult se poate, iar banii îi vom trimite direct familiilor celor care au pierit vineri noapte. Fraţi şi surori, amintiţi-vă că suntem în aceeaşi comunitate, să fim uniţi şi să ne oferim sprijin. Amintiţi-vă că acei oameni erau soţi, taţi, fii sau prieteni dragi. Vă rugăm să facem aşadar ceva! Vă mulţumim.”

În urma tragediei din clubul Colectiv, care va marca scena metal românească pentru totdeauna, membrii formaţiei Negură Bunget îşi exprimă solidaritatea cu victimele şi apropiaţii acestora. “Primele detalii ale evenimentelor le-am primit chiar înainte de a începe concertul nostru în Reykjavik (Islanda). Apoi am urmărit împietriţi, de la distanţă, întreaga desfăşurare a acestora, precum şi răspunsul impresionant pe care l-au stârnit în societatea românească (atât pozitiv, cât şi negativ). Revenind în ţară, am vrea să ne implicăm şi noi pe cât posibil. Nu numai că am susţinut ultimul nostru concert din Bucureşti în clubul Colectiv, dar printre victime se numără numeroşi prieteni şi cunoscuţi. Vom susţine pe cât posibil concertele pe care le avem programate în weekendul următor în Buzău, Cluj şi Braşov şi vom dona toate beneficiile victimelor acestei tragedii. Încurajăm să facă la fel pe oricine are posibilitatea”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.