Retrospectiva anului 2014 – muzica clasică şi literatura, în top

În 2014, cititorii paginii Jurnal de Media şi Cultură au fost interesaţi de tradiţionalul eveniment organizat de ArCuB în Piaţa George Enescu. Cronica zilei de sâmbătă, 21 iulie, când a concertat Orchestra Naţională Radio, condusă de dirijorul Tiberiu Soare, a strâns cele mai multe accesări în anul care a trecut. Deşi publicat în 2013, interviul cu scriitoarea italiană Isabella Santacroce continuă să suscite interes, clasându-se pe locul 2. Un alt prozator, de data aceasta român – „Primul şi ultimul interviu cu scriitorul Constantin Stan” – completează top 3 accesări.

Noaptea de Sânziene este un important punct de reper al mitologiei populare româneşti. Aşa se face că un material pe această temă continuă să fie căutat de internauţi, urmat, pe locul 5, de concertul susţinut la Bucureşti de celebra trupă Paradise Lost. Seria celor mai îndrăgite oraşe este şi ea reprezentată în top 10: Paris (locul 6), Berlin (locul 7) şi Leipzig (locul 10).

Între acestea s-au intercalat un alt reportaj de la Bucharest Music Film Festival 2014, respectiv o cronică a romanului „Luminal” de Isabella Santacroce, reeditat în acest an sub formă de audiobook.

O sinteză a vizualizărilor, într-o versiune grafică atractivă realizată de wordpress.com, pe linkul de mai jos:

A San Francisco cable car holds 60 people. This blog was viewed about 2,300 times in 2014. If it were a cable car, it would take about 38 trips to carry that many people.

Click here to see the complete report.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s