Wacken 2015, sold out în 12 ore. Ultima speranţă – lista de aşteptare

Cei care nu şi-au cumpărat abonamente la W:O:A în prima parte a zilei de 4 august mai au o şansă: pe 8 august s-a deschis lista de aşteptare pentru amatorii de tichete. Dar şi aici doritorii trebuie să se grăbească, deoarece comenzile se vor onora în limita stocului, în ordinea înscrierii pe site-ul Metaltix.

Dacă în 2014 am avut Wacken Open Air 25, în 2015 se va desfăşura cea de-a zecea ediţie pentru care biletele s-au vândut în totalitate. Pe când abia începuse demontarea structurilor metalice folosite în acest an, organizatorii festivalului din nordul Germaniei au început vânzarea abonamentelor pentru următoarea întâlnire a metaliştilor în Holy Wacken Land. Interesul cumpărătorilor a depăşit orice aşteptare, în ceva mai mult de 12 ore epuizându-se nu numai stocul de X-Mas Tickets (10.000 de bucăţi), ci şi cel rezervat pentru presale (restul de 65.000).

“Credeam că recordul ediţiei 25, de epuizare a tichetelor în mai puţin de 48 de ore, este imposibil de depăşit. Şi totuşi ne-aţi arătat că se poate şi mai bine de atât”, şi-au exprimat surprinderea organizatorii, pe site-ul oficial al festivalului. La succesul de încasări a contribuit şi faptul că au fost anunţate deja 15 dintre trupele care vor urca pe scenă între 30 iulie şi 1 august anul viitor: Trans-Siberian Orchestra, Savatage (reunion), In Flames, Sabaton, Cannibal Corpse, Running Wild, Amorphis (Tales From The Thousand Lakes Show), Death Angel, Powerwolf, Kataklysm, U.D.O. (alături de Orchestra Forţelor Armate Germane), Ensiferum, In Extremo, Thyrfing şi Sepultura.

Însă unele dintre comenzile plasate este posibil să fie anulate: fie fanii renunţă la biletul rezervat, fie nu îl achită în timp util. Abonamentele aferente vor putea fi cumpărate de alţi doritori, prin intermediul Metaltix. La preţul propriu-zis, de 160 de euro, se vor adăuga alţi 10 pentru achiziţionarea în avans, dar şi, bineînţeles, taxele de expediere. Însă cumpărătorii beneficiază şi de o ofertă exclusivă: un tricou ediţie limitată, la 16,99 euro bucata. Lista rămâne deschisă până pe 20 august.

Dacă la ultimele două ediţii biletele au fost personalizate, prin tipărirea numelui participanţilor, din 2015 se va reveni la sistemul clasic. Site-urile specializate în comerţul online, dintre care cel mai reprezentativ este eBay, au ridicat obiecţii în justiţie împotriva monopolului Wacken Open Air asupra vânzării mult doritelor tichete, astfel că organizatorii au fost nevoiţi să dea înapoi în lupta lor cu speculanţii şi falsificatorii. De asemenea, o altă problemă invocată în sprijinul acestei decizii a fost reprezentată de dificultăţile provocate de schimbarea numelui imprimat, în cazul transferului biletului de la o persoană la alta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s