Noaptea Studiourilor Foto, în 20 de instantanee

Caseta1

După institute culturale, muzee sau literatură, şi studiourile foto au o Noapte dedicată lor. Vineri 20 iunie a avut loc prima ediţie a acestui eveniment. De la ora 18.00 şi până mult după 24.00, fotografii – profesionişti sau de ocazie – au luat în obiectiv oferta celor 20 de locaţii.

În ciuda ploii torenţiale, sau poate tocmai datorită ei, studiourile înscrise în program s-au umplut cât ai spune „blitz”. Mai greu a fost de ajuns la unul la altul, din pricina distanţelor destul de mari dintre ele: din Bdul Iuliu Maniu (Aventura Studio, care a organizat două workshopuri) până în Bdul Theodor Pallady (Chroma Studio, unde temele principale au fost fotografia de portret, cea de maşini şi cea de bijuterii) sau din Str. Soveja (Vertizontal, unde organizatorii au propus o analiză în detaliu a fotografiei beauty/fashion) până în Bdul Mihai Bravu (Rebel Studio, cu o seară dedicată fotografiei de nuntă şi fotorepotajului de eveniment). Motiv pentru care cei mai mulţi dintre vizitatori s-au concentrat în special pe manifestările grupate în centru.

Epic2

Interesantă a fost abordarea fiecărui studio. De exemplu, în Epic, Mădălina Marinescu a fost invitată pentru a susţine câteva demonstraţii de machiaj. De asemenea, barul a găzduit o expoziţie de fotografie de concert, semnată Pe Barba Mea. Printre protagoniştii instantaneelor s-au numărat diverse formaţii rock consacrate, capul de afiş fiind Negură Bunget. Pozele au încadrat o plasmă pe care iubitorii fotbalului au urmărit meciurile serii de la Campionatul Mondial din Brazilia. O altă colecţie de imagini, realizată de data aceasta de Oltin Dogaru, a putut fi admirată în The Pot.

Pozele de nuntă au fost laitmotivul serii în Light & Shadow Images. Pe lângă o expoziţie şi o prezentare de albume pe această temă, studioul a oferit minisesiuni foto „Classic Black and White Portraits” şi „Happy Kids”. Copiii, alături de mămici, au fost protagoniştii shooting-ului de la Karuka. O altă sesiune de fotografie s-a desfăşurat în Foto Cabinet: în locaţia din Centrul Vechi, oaspeţii au fost invitaţi să discute la un pahar de şampanie despre canoanele de frumuseţe de odinioară.

Artphoto1

La Art Photo, situat în Piaţa Rosetti, motivul central al şedinţei foto a fost muzica rock. Studioul a oferit două vederi interesante, cea către exterior, dar mai ales cea din interior. Lanţurile şi grilajul metalic, chitara bass şi maşina de fum au constituit decorurile şi recuzita aferentă unor poze ai căror protagonişti s-au simţit, preţ de o clipă, adevărate staruri rock.

Un cu totul alt gen de muzică a inspirat cadrele trase de fotografii studioului Uncle Jeb. Din ideea de disco party nu puteau lipsi globul din oglinzi, ochelarii supradimensionaţi, perucile colorate, dar nici machiajele specifice, pe care le-a realizat Alice Aslan. Makeup artistul a fost ocupat toată seara, iar în timp ce îşi aşteptau rândul, vizitatoarele au putut savura cocktailurile oferite de organizatori, în timp ce băieţii s-au strâns în jurul imprimantei 3D, care realiza miniaturi ale unor aparate foto, precum şi alte diverse figurine.

_Jeb2

Un alt makeup artist, Aura Lorelai, a fost invitat la Studio Foto Bucureşti. După două sesiuni „Shoot our model”, participanţii au preluat ambele roluri – şi cel de fotograf, şi cel de protagonist al imaginilor. Un eveniment similar a avut loc la Loading Studio, unde Mădălina Gane a realizat machiajul, în timp ce vizitatorii au putut fi, pe rând sau la alegere, în faţa sau în spatele aparatului foto.

XMedia a programat două sesiuni foto de tip portret. De asemenea, amatorii au putut primi indicaţii de la specialişti, care au analizat creaţiile prezentate de vizitatori, subliniind plusurile, dar şi minusurile. Cei care au trecut pragul Artklub au putut testa diverse obiective. Şi asta pentru că şi aici profesioniştii au lăsat locul amatorilor, limitându-se să supervizeze şedinţele foto.

Caseta2

Sfaturi nepreţuite au fost oferite şi la Caseta Studio, unde Andrei Marin şi colegii săi i-au ghidat pe amatori în realizarea unor imagini cât mai bune. Deşi modelul antamat a anunţat în ultimul moment că nu mai poate participa, locul său a fost ţinut de o simpatică amatoare, care şi-a intrat foarte natural în rol. Chiar dacă a cam ieşit din standardul 90-60-90, tânăra a compensat prin alte calităţi: a fost fotogenică şi a zâmbit tuturor celor care şi-au îndreptat obiectivele în direcţia ei. În afară de sfaturi, gazdele au pus la dispoziţia pozarilor de ocazie recuzită, accesorii şi echipamente profesioniste.

La Nikon Studio, Radu Dumitrescu a organizat o seară dedicată Food Photography. La prima vedere o porţie de mâncare pare să nu ridice foarte multe probleme celui care vrea să o arate, în formă virtuală, şi prietenilor de pe reţelele de socializare. Însă un profesionist angajat al unei publicaţii culinare sau al unui lanţ de restaurante cu pretenţii trebuie să ia în calcul o mulţime de factori: încadrarea, lumina, expunerea, dar şi prelucrarea imaginii rezultate. La Venus 5 Studio, un alt specialist a ţinut workshop-uri şi demonstraţii de fotografie: Dragoş Constantin a încercat să profite la maximum de minutele alocate fiecărei serii de discuţii, împărtăşindu-le celor prezenţi din experienţa sa de lucru cu lumina şi cu unghiurile de fotografiere.

_Ludic2

Selfie-ul, procedeu folosit de oricine, de la simplii utilizatori de Facebook până la actori celebri sau preşedinţi de stat, a fost leitmotivul serii la Giumbuslook. Vizitatorii studioului au avut la dispoziţie şi un cocktail bar, putând sta la un pahar de vorbă. Punctul terminus al serii, dar şi al traseului multora dintre participanţi a fost reprezentat de after-party-ul din Ludic. În holul clubului a fost montat un ministudio, unde doritorii îşi puteau face poze la minut în faţa unui monitor, cu sau fără a apela la accesoriile oferite de organizatori: jobene, ochelari de soare sau mustăţi false. Tot aici s-a aflat şi urna unde puteau fi depuse taloanele de participare la tombola serii, dotată cu premii în aparatură, accesorii sau materiale promoţionale.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.