Angela Gossow a renunţat la Arch Enemy. Noua solistă se numeşte Alissa White-Gluz

Cea care, din noiembrie 2000, a reprezentat vocea caracteristică a Arch Enemy a decis să se retragă din trupa suedeză. În cei 13 ani, Angela Gossow a contribuit la şase dintre albumele formaţiei înfiinţate de Michael Amott.

În turneul de promovare a noului album, „War Eternal”, ce va fi lansat în iunie, partea vocală îi va reveni canadiencei Alissa White-Gluz, fosta solistă a trupei The Agonist, au anunţat cei de la Arch Enemy. “Simt nevoia să încep o nouă etapă a vieţii mele şi să fiu alături de familie”, a declarat Angela Gossow. Ea va rămâne totuşi business manager al grupului alături de care a concertat din Japonia până în SUA şi din Dubai până în România.

“Voi rămâne fidelă rădăcinilor mele heavy metal, ieşind doar – ca să spun aşa – din lumina reflectoarelor. Predau ştafeta talentatei Alissa White-Gluz, care îmi este prieten drag şi pe care o cunosc de ani de zile drept o superbă vocalistă. Mereu am considerat că merită şansa de a străluci, iar acum a primit-o, la fel ca şi mine în 2001”, a mai spus cea care, la rându-i, îi luase locul lui Johan Liiva în urmă cu 13 ani.

„Doresc să le mulţumesc fanilor, caselor de discuri Century Media şi Trooper Entertainment, staff-ului de turneu şi, în mod deosebit, lui Michael, Daniel şi Sharlee pentru iubirea şi susţinerea pe care mi-au oferit-o în toţi aceşti ani. Le mulţumesc celor care mi-au fost alături pe scenă, în faţa ei sau în culise. Vă sunt recunoscătoare pentru amintirile minunate, pe care le voi preţui pentru totdeauna”, a încheiat Angela Gossow, asigurându-i pe fanii trupei că noul album va fi unul la fel de bun ca şi precedentele.

Alissa White-Gluz se simte „onorată şi fericită de a anunţa un nou capitol” în viaţa şi cariera ei. „Mi-am unit forţele cu una dintre trupele mele favorite şi respectate la nivel global. Primul album pe care l-am cumpărat a fost «Wages of Sin» (primul la care a colaborat Angela Gossow – n.n.) şi a fost dragoste la prima… ascultare. Nu se întâmplă în fiecare zi să primeşti un telefon de la trupa preferată care să-ţi propună să i te alături! Sunt încântată de ocazia de a lucra cu muzicieni incredibil de talentaţi, pe care îi consider şi buni prieteni. Abia aştept să pot scrie şi să pot cânta la un nivel complet nou, alături de Arch Enemy! Muzica e eternă, metal-ul nu are limite, iar acesta e doar începutul!”

Liderul şi principalul compozitor al pieselor Arch Enemy, Michael Amott, a comentat la rându-i: „Îi vom fi veşnic recunoscători Angelei pentru toată pasiunea, munca şi talentul de care a dat dovadă. Moştenirea ei e uriaşă şi va fi mereu o parte importantă a istoriei trupei. Suntem foarte mândri de ce am obţinut împreună, dar privim către bătăliile şi victoriile viitoare. O primim cu braţele deschise pe Alissa şi sperăm ca voi o veţi întâmpina cu urechile deschise”, a concluzionat fondatorul legendarului grup.

Albumul „War Eternal” va fi promovat, aşa cum ne-au obişnuit membrii trupei suedeze, printr-un lung turneu european. Primii care vor vedea Arch Enemy fără Angela Gossow, dar cu Alissa White Gluz, vor fi fanii din România. După concertul din 23 mai, caravana va trece prin Turcia, Bulgaria, Slovacia, Italia, Franţa, Germania, Suedia, Norvegia, Danemarca, Austria, Ungaria, Cehia, Polonia, Spania, Belgia, Marea Britanie, Belarus şi Ucraina. Punctul terminus va fi Rusia, unde vor susţine şase concerte, ultimul dintre ele pe 3 octombrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s