Hypocrisy la Bucureşti: Fantasy invasion from the sky (Fotogalerie)

După ce a cântat pentru fanii români alături de proiectul său de suflet, Pain, Peter Tagtgren a venit, în fine, şi cu trupa sa de bază. Hypocrisy a fost headlinerul Metalhead Meeting, eveniment care a avut loc la Arenele Romane pe 21 septembrie.

Trei formaţii româneşti, una din Danemarca şi două din Suedia au răspuns invitaţiei organizatorilor. L.O.S.T. a deschis festivalul din Parcul Carol, cu un concert ce a inclus opt piese: „Independent”, „O viaţă”, „Becoming A Lie”, „Closure”, „Remains of Pain”, „From Nothing to Everything (And Back)”, „Victims” şi „Rise”. Grupul de spectatori din faţa scenei a continuat să se mărească pe măsură ce s-a intrat în atmosfera evenimentului.

Cu şase grupuri pe afiş, timpul a fost bine drămuit, astfel că şi celor de la Taine le-au revenit pentru recital tot vreo 30 de minute. La fel ca şi predecesorii lor, au dedicat o piesă regretatului Chuck Schuldiner, fondatorul trupei Death. Din setlist au mai făcut parte, printre altele, „Resurrection”, „The Devil Inside”, „Three Days In Darkness” şi „Invisible Absolute”.

A treia – şi ultima – dintre trupele româneşti a fost Bucovina. Grupul care a reprezentat România la Wacken în 2011 a făcut trecerea către invitaţii din străinătate. Artiştii au demonstrat din nou că doar promovarea e cea care face diferenţa dintre ei şi grupurile de folk metal de afară. Timpul scurt pe care l-au avut la dispoziţie le-a ajuns totuşi pentru a reînvia legendele Bucovinei, prin piese precum „Straşnic Neamul Meu”, „Sub Piatra Doamnei”, „Sunt Munţi Şi Păduri”, „Duh”, „Straja”, „Luna Preste Vârfuri” şi „Mestecăniş”.

Hatesphere, colegii de turneu ai celor de la Hypocrisy, şi-au promovat la Bucureşti albumul „Murderlust”, care va apărea pe 27 septembrie. Însă, în afară de melodia care dă titlul viitorului lor CD, şi-au bazat setlistul pe piese mai vechi. Astfel, pentru publicul bucureştean, au optat pentru „Lies and Deceit”, „500 Dead People”, „Floating”, „Resurrect With A Vengeance”, „Hate”, „Disbeliever” şi „Sickness Within”.

„Ne întoarcem acasă, în Bucureşti”, şi-au anunţat concertul cei de la Lake Of Tears imediat ce s-a confirmat sosirea lor în România. Daniel Brennare şi colegii săi de trupă au fost întâmpinaţi cum se cuvine de către admiratorii pe care şi i-au câştigat aici. Atmosfera a fost şi mai încinsă datorită faptului că suedezii şi-au comunicat intenţia de a filma la Arene pentru viitorul lor DVD. Din cele două decenii de carieră, formaţia din Boras a ales cele mai reprezentative, dar şi cele mai îndrăgite piese.

Publicul a cântat pe tot parcursul show-ului, alături de artişti, versurile de la „To Die Is To Wake”, „Taste Of Hell”, „Illwill”, „The Greymen”, „Boogie Bubble”, „Cosmic Weed”, „As Daylight Yields”, „The Shadowshires”, „Ravenland”, „Sweet Water”, „Demon You / Lily Anne”, „House Of The Setting Sun”, „Making Evenings”, „Crazyman”. Ovaţionaţi îndelung, cei de la Lake of Tears n-au scăpat până n-au cântat „So Fell Autumn Rain” şi „Forever Autumn”. Ploaia s-a limitat la câţiva stropi căzuţi peste zi, frigul ultimei zile de vară astronomică abia dacă a fost simţit de cei prezenţi la Metalhead Meeting.

În timp ce evenimentul se desfăşura, după draperiile negre din spatele scenei activitatea era în toi. Se pregătea recitalul ce avea să încheie seara. Una câte una, cortinele au căzut, dezvăluind bannerele headlinerilor şi platforma tobelor. Horgh a fost primul care a primit ovaţiile publicului, şi nici ceilalţi nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi. Show-ul Hypocrisy a fost unul electrizant, desfăşurat aproape fără pauză până târziu în noapte. Muzicienii şi-au permis doar câteva foarte scurte momente de respiro, pentru mici reglaje sau pentru rehidratare.

Peter Tagtgren a comunicat cu spectatorii mai mult prin muzică şi mai puţin prin vorbe, aşa cum face de fiecare dată. Bodyguarzii au fost ţinuţi permanent ocupaţi de amatorii de crowd surfing, însă au avut timp să facă, la rândul lor, câteva fotografii cu headlinerii pe fundal, chiar în timpul recitalului. Peter a făcut deseori schimb de locuri cu basistul Mikael Hedlund şi cu chitaristul Tomas „Elof” Elofsson, pentru a da şi mai mult dinamism unui show plin de energie.

Sigla albumului „End Of Disclosure”, lansat în martie, a fost omniprezentă: de la tricourile vândute la standul de merchandise până la bannerele montate pe scenă. Şi setlistul a fost bazat pe noua producţie discografică, astfel că, spre regretul multora, destule hituri au lipsit. Cele 16 piese – „End of Disclosure”, „Tales of Thy Spineless”, „Fractured Millennium”, „Left to Rot”, „The Eye”, „Valley of the Damned”, „Fire in The Sky”, „Necronomicon”, „Buried”, „Elastic Inverted Vision”, „44 Dubble Zero”, „Warpath”, „Roswell 47”, „Adjusting the Sun”, „Eraser”, „The Final Chapter” – n-au fost de ajuns pentru setea de metal a fanilor, care ar fi stat şi până dimineaţă să-i asculte.

De la Bucureşti, Hypocrisy s-a îndreptat spre Sofia. „End Of Disclosure Tour” va continua până pe 5 octombrie, când la Zlin (Cehia) se va încheia şi cea de-a doua etapă a turneului, după cea care, în primăvară, a inclus 20 de concerte în partea de vest a Europei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.