Remus Cernea: „Finlanda a dat muzicii rock trupe extraordinare”

Între două reprize de discuţii despre Roşia Montană, deputatul Remus Cernea şi-a făcut timp să vadă şi un concert. Unul rock, bineînţeles. Purtând un tricou cu Anathema asortat la sacou, parlamentarul ecologist a fost prezent în Silver Church duminică, 15 septembrie, la Blodsvept over Europe Tour 2013, cu Finntroll, Tyr şi Skalmold, dorind să-i vadă în special pe headlineri. Ca orice fan al genului, nu a ratat ocazia de a se fotografia alături de Mathias „Vreth” Lillmans şi de a schimba câteva cuvinte cu solistul finlandez.

„Am venit mai ales pentru Finntroll, o trupă pe care am descoperit-o recent, dar care îmi place foarte mult, e foarte interesantă. Eu iubesc rockul finlandez în general şi cred că această ţară a dat muzicii de gen trupe extraordinare şi va da în continuare. E acolo un spirit cu totul special. M-am bucurat de o seară minunată, alături de sutele de participanţi la acest concert. Nu i-am mai ascultat live până acum pe aceşti artişti, e prima dată, dar am văzut multe alte trupe finlandeze: Nightwish de câteva ori, Tarja Turunen, Apocalyptica, Amorphis”, a declarat Remus Cernea pentru Jurnal de Media şi Cultură.

Întrebat la ce spectacole a mai fost în ultima vreme şi care sunt cele pe care le va bifa în perioada următoare, parlamentarul-rocker a precizat: „Am fost la «The Wall», extraordinar concertul lui Roger Waters, îl văzusem la Budapesta cu «Dark Side of The Moon», în 2007. Am văzut Iron Maiden la Helsinki, cu câteva zile înainte să vină la Bucureşti. Am înţeles că va cânta Anneke (n.n. – Anneke van Giersbergen, fosta solistă a grupului The Gathering) în curând la Bucureşti. Voi merge la toate trupele mari care vin. Dacă timpul îmi va permite să ajung, o voi face cu mare drag. Foarte mulţi ani nu am ratat nici un show important. Dar în ultimii trei-patru ani viaţa mea după cum se ştie s-a aglomerat foarte mult. Am foarte multe de făcut în plan politic şi au fost situaţii în care am ratat concerte pe care mi le-aş fi dorit”. Următorul spectacol pe care şi l-a trecut deja în agendă este Metalhead Meeting, care are drept capete de afiş formaţiile Hypocrisy, Lake of Tears (ambele Suedia) şi Hatespere (Danemarca).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s