Florian Pittiş, comemorat printr-un concert folk-rock

Floriile au fost un bun pretext pentru a-l omagia pe Moţu Pittiş. Duminică, pe scena din Parcul Al. I. Cuza, au urcat membrii formaţiei Pasărea Colibri, dar şi Marius Baţu, Zoia Alecu, Ducu Bertzi & Mihai Neniţă. Cristi Minculescu şi chitaristul Judy Seutter au asigurat partea de rock a spectacolului.

Pe tot parcursul evenimentului, pe cele două monitoare care încadrau scena au fost difuzate imagini de arhivă cu regretatul Florian Pittiş. Marius Baţu a dat tonul la folkul de calitate cu piese precum „2000 de ani” sau „Cântec şoptit”. Nu a lipsit celebra melodie compusă de Paul McCartney, „Michelle”, intrată deja şi în repertoriul muzicianului român.

Zoia Alecu, cea care i-a urmat, a preferat să cânte aşezată pe scaun: „Sunt foarte emotivă şi îmi tremură picioarele”, s-a scuzat ea, mai în glumă, mai în serios. „Printre lupi”, „Le chanson de Ritza”, „Încă un tren”, „Vino aici” şi „Trei galoşi” s-au numărat printre melodiile gustate de public. „În memoria lui Moţu, care a fost un om dincolo de nori”, artista a interpretat piesa „Să fi fost”. Zoia a ţinut să omagieze şi un alt nume de rezonanţă al muzicii româneşti, Maria Tănase, de la care a preluat cântecul „Măi, bădiţă, un’ te duci?”.

Aşa cum ne-au obişnuit „De mii de ori”, Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă s-au completat de minune. Folkistul a inclus în recital „Pe cine şi câte cărări”, „Şi de-ar fi”, „Când s-o-mpărţit norocu’”, „Visul”, „Dacă tu”, „M-am îndrăgostit numai de ea” şi „Floare de colţ”, în timp ce violonistul a avut momentul său de virtuozitate. Admiratorii au cântat alături de artist, versurile pieselor fiindu-le binecunoscute.

Un alt prieten de suflet care nu putea lipsi dintr-o astfel de distribuţie a fost Cristi Minculescu. Solistul trupei Lotus a venit însoţit de unul dintre actualii săi colegi, chitaristul german Anton Judy Seutter. Cei doi au făcut o incursiune prin repertoriul marilor grupuri rock. În parcul Al. I. Cuza au răsunat acordurile unor piese precum „All Right Now” (Free), „Feel Like Makin’ Love” (Bad Company), „Soldier of Fortune” (Deep Purple), „Rock And Roll” (Led Zeppelin), dar şi legendara melodie Iris „Pe strada ta”.

Ultimii, dar nu cei din urmă au fost Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici şi Teo Boar. Pasărea Colibri, trupă la fondarea căreia şi-a adus contribuţia şi Florian Pittiş, a ţinut publicul în priză până aproape de miezul nopţii cu „Tristeţi provinciale”, „Un om pe nişte scări”, „Întoarcerea la Orient”, „Vis de primăvară”, „Dealul cu dor”, „Strada Popa Nan”, „Eşarfa în dar”, „Miruna”, „Vara la ţară”, „Pe Corso”, „Pisica neagră”, „Peste răbdări” sau „Andrii Popa”.

Această prezentare necesită JavaScript.


Această prezentare necesită JavaScript.


Această prezentare necesită JavaScript.


Această prezentare necesită JavaScript.


Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s