Bucovina va reprezenta România la W:O:A Metal Battle 2011

Joi, 7 iulie, în Oldies Pub din Sibiu, a avut loc finala de anul acesta a fazei naţionale W:O:A Metal Battle. După ce în 2009 România a fost reprezentată la Wacken Open Air de X-Plod, iar anul trecut de clujenii de la Altar, în 2011 Bucovina a fost selecţionată pentru a participa la faza finală a concursului amintit.

În competiţia găzduită, de data aceasta, de clubul sibian, Bucovina a avut ca adversari formaţiile God şi Gothic. Cea de-a patra trupă selecţionată, Dirty Shirt, s-a retras cu puţin timp înainte de evenimentul din Oldies Pub. La Wacken, pe W.E.T.-Stage, românii vor cânta alături de câştigătoarele din celelalte ţări care participă la Metal Battle. Astfel, pe 3 august, vor evolua Mother Of God (Suedia), Leash Eye (Polonia), Dust Bolt (Germania), Hammercult (Israel), Virginia Clemm (America Centrală), Death Clocks (Grecia), Mortal Strike (Austria), Aphyxion (Danemarca), Noein (Franţa), Atrum (Islanda), Voltax (Mexic), Paralytic (Lituania), Eccentric Pendulum (India), Nekrost (Brazilia), Powerstroke (Belgia) şi reprezentanţii Finlandei. Pe 4 august, ziua în care sunt programaţi şi românii, vor mai cânta Tanker (fosta Iugoslavie), Sacramental (Letonia), Seven Stitches (Portugalia), Achren (Marea Britanie), Exquisite Pus (Spania), Golem (Italia), Rude Revelation (Luxemburg), X-Tinxion (Olanda), Coldwar (Irlanda), Aeon Throne (Norvegia), Omnicide (Elveţia). Programul celei de-a doua zile mai include un recital al finlandezilor de la Battle Beast (câştigătorii de anul trecut ai marelui premiu) si unul al trupei Pneuma, care au strâns cele mai multe voturi în concursul W:O:A Metal Masters. Trupa care câştigă marea finală internaţională a W:O:A Metal Battle va obține un contract cu casa de discuri Wacken Records.

Formaţia Bucovina s-a înfiinţat în anul 2000, muzica lor fiind o combinaţie între heavy-metal şi blackmetal, punctat pe alocuri cu elemente folclorice. 2006 este anul lansării primului produs de studio – LP-ul „Ceasul Aducerii-aminte”, ce conţine opt piese, atât agresive, cât şi melodice. Albumul a fost desemnat „best newcoming LP of the year”. Bucovina a cântat pe scene alături de Nokturnal Mortum, Arkona, Moonsorrow, Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie etc. A lucrat cu Dan Swano la EPul „Duh”, iar în prezent colaborează cu acelaşi producător la un nou album, programat să apară în această toamnă.

„Muzica Bucovina este expresia romantică a sentimentului de apartenenţă, forma auditivă a unei dorinţe ancestrale de a pătrunde şi rămâne într-un spaţiu accesibil doar conştiinţei superioare şi izolat de tumultul contemporan. Numită de unii metal tradiţional, de alţii pagan metal, Bucovina îşi păstrează rădăcinile adânc înfipte în folclorul vechi, precum şi deschiderea către sonorităţile moderne. Departe de a încerca să catalogăm muzica pe care o facem, preferăm să spunem că ea este o muzică pentru cei care iubesc munţii, natura, râurile şi jivinele codrilor, apusurile şi răsăriturile deopotrivă; iar în acelaşi timp, cântecele noastre sunt menite a aduce aminte celor care le ascultă că există încă oaze de linişte în lumea de azi şi că orice călătorie în ţinuturile sălbatice ale munţilor, fie ea chiar şi una imaginară, ne va aduce întotdeauna mai aproape de ceea ce suntem în fapt: o licărire de spirit în mijlocul Naturii măreţe.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.