Picasso versus Micuţa Picasso, licitaţie în scop caritabil

„Alexandra Nechita a început de acolo de unde Picasso a terminat”, s-a spus despre artista româncă, ale cărei tablouri au ajuns în colecţii ale unor celebrităţi precum Oprah Winfrey, Debra Messing, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman, dar şi în sute de muzee din toată lumea, inclusiv la Vatican şi The Rock and Roll Hall of Fame. „Acum poate fi şi în colecţia dumneavoastră”, a spus Nadia Comăneci în deschiderea licitaţiei caritabile care s-a desfăşurat miercuri, 22 iunie, la Muzeul Naţional al Literaturii Române. Evenimentul, organizat de Fundaţia Nadia Comăneci, a avut loc cu sprijinul Casei de Licitaţii Ara Art Collection.

Chiar dacă nu a participat la manifestare, Alexandra Nechita a fost prezentată prin intermediul unor imagini proiectate pe un ecran, secvenţele reprezentând-o în momente-cheie ale carierei sale, primind diferite premii şi distincţii, dar şi în atelierul de lucru.
„Micuţa Picasso”, aşa cum este numită la nivel internaţional, a început să deseneze la vârsta de 2 ani, iar la 7 ani picta în ulei. A avut prima expoziţie la 8 ani, într-o bibliotecă din Los Angeles. Artista a fost numită de Crucea Roşie „Femeia Anului” (1999) şi a primit titlul onorific de Ambasador al Păcii şi Bunăvoinţei prin Artă, din partea Naţiunilor Unite.

Lucrările scoase la licitaţie miercuri seară au fost donate de Alexandra, toate fondurile obţinute din vânzarea acestora urmând să fie utilizate pentru programele fundaţiei. Aceasta „are ca principal obiectiv încurajarea, susţinerea şi promovarea performanţei în orice domeniu, pornind de la rezultate sportive, la dezvoltarea educaţională şi profesională, până la calitatea vieţii de familie”, a spus Nadia. Renumita gimnastă a fost asaltată de presă, organizatorii reuşind cu greu să înceapă licitaţia, deoarece toate camerele de luat vederi şi aparatele foto au înconjurat-o. Aşa că a fost nevoie de un apel pentru începerea evenimentului propriu-zis.

Dintre cele nouă lucrări semnate Alexandra Nechita doar patru au fost vândute: „Angels glow in the dark”, „Voiceless Forest”, „Boxed sunshine” şi „Earth is a planet with one peace missing”. Ultimele două au fost adjudecate cu preţul de pornire, 4000, respectiv 1000 de euro, „îngerii” cu 3000 de euro (preţ de pornire 2500), iar „pădurea” cu 4200 de euro (preţ de pornire 4000).

În cadrul evenimentului au mai fost scoase la licitaţie patru lucrări semnate Pablo Picasso. „Modele în atelier” – scenă de gen cu modele în atelierul artistului (heliogravură) – 4350 de euro, „Nuduri în atelier” – compoziţie cu trei nuduri pozând în atelier (gravură metal) – 2500 de euro, „În atelier” – scenă de gen cu model în atelierul artistului (linogravură), 4900 euro şi „Natură statică 3” – natură statică cu coş cu brânză şi schweitzer (linogravură) – 4900 euro. Dintre acestea, doar prima a fost cumpărată, la preţul de pornire. O parte din fondurile obţinute prin vânzarea lucrărilor semnate Pablo Picasso vor fi utilizate, de asemenea, pentru susţinerea proiectelor Fundaţiei Nadia Comăneci. BRD – cu care, de altfel, Nadia colaborează şi în cadrul proiectului său MiniMe – a anunţat că va cumpăra, la preţul de pornire, toate lucrările care nu au fost adjudecate miercuri seară.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s