Bucharest Music Film Festival, o săptămână de cultură în centrul Capitalei

Un maraton de muzică, dans şi proiecţii va avea loc în perioada 24 iunie – 2 iulie, în Piaţa „George Enescu” din Capitală. Bucharest Music Film Festival, organizat de ArCuB, a ajuns anul acesta la cea de-a şasea ediţie.

Spectacolele se desfăşoară între orele 18.00 şi 23.00. În fiecare zi de weekend, patru perechi de balerini profesionişti vor dansa pe acordurile valsurilor vieneze, pe ringul special amenajat. Coregrafia îmbină valsul clasic vienez cu baletul. Costumele spectaculoase şi partiturile celebre vor introduce audienţa în atmosfera saloanelor de altădată. Publicul spectator este invitat să se alăture protagoniştilor şi împreună cu aceştia să se bucure de magia dansului. Coregrafia momentelor este semnată de către prim-solista Operei Naţionale Bucureşti, Monica Petrică, şi de celebrul Răzvan Mazilu.

Vineri, 24 iunie, în deschiderea evenimentului, după momentul artistic al Orei de vals, este invitată Orchestra Sinfonia Bucureşti (dirijor – Florin Totan). În încheierea serii, de la ora 21.00, este proiectată înregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena 2011.

Sâmbătă, 25 iunie, Ora de vals este urmată de recitalul la pian al artistului Horia Maxim. De la ora 20.00 urcă pe scenă Camerata Regala (dirijor – Câştigătorul Concursului Jeunnesses Musicales 2011), acompaniată de solista Simina Croitoru, care oferă publicului un recital la vioară. De la ora 21.00 este proiectat filmul „Celebrare Gustav Mahler”.

Duminică, 26 iunie, Ora de vals precede Orchestra Naţională Radio (dirijor – Tiberiu Soare). De la ora 21.00, va avea loc proiecţia Concertului festiv al Filarmonicii din Viena.

Luni, 27 iunie, seara începe cu un recital al Grupului Vocal Acapella (dirijor – George Miron). De la ora 20.00, scena găzduieşte recitalul la pian al Laurei Păuna. De la ora 21.00, este proiectat filmul „De la A(nna Netrebko) la Z(ubin Mehta)” – Gală în onoarea lui Ioan Holender.

Marţi, 28 iunie, de la ora 19.00, este programat recitalul „Bursieri Tinere Talente”, organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României, urmat de momentul pianistului Horia Mihail. De la ora 21.00, este proiectat filmul „Romeo şi Julieta” – Charles Francois Gounod.

Miercuri, 29 iunie, de la ora 19.30, Trio Veritas urcă pe scenă în formula: Mădălina Florescu – pian, Mihaela Anica – flaut, Laurenţiu Darie – fagot. Urmează, de la ora 20.00, Cvartetul Artmusik, format din Marius Biclea – vioară, Emil Stegar – vioară, Florin Matei – violă, Dan Joiţoiu – violoncel. De la ora 21.00, veţi putea urmări, înregistrat, concertul Filarmonicii din München la Vatican.

Joi, 30 iunie, programul începe cu recitalul „Bursieri Tinere Talente” (Fundaţia Principesa Margareta a României) – ora 19.00. Urmează recitalul la pian al artistului Toma Popovici, iar în finalul serii este proiectat filmul „Cei trei tenori” (Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras).

Vineri, 1 iulie, de la ora 19.00, seara începe cu Ora de vals, urmată de Orchestra Naţională Radio, dirijor – Tiberiu Soare, alături de solistul rus Vadim Palmov – la pian. De la ora 21.00, este proiectat „BBC Proms: Simfonia nr. 4 şi nr. 5 – Gustav Mahler”.

Ultima zi din festival, sâmbătă, 2 iulie, începe cu Ora de vals, urmată de concertul Filarmonicii Oltenia din Craiova, dirijor – Emil Siegbert Maxim, solişti – Diana Ţugui (soprană), Hector Lopez (tenor). Festivalul se încheie cu proiecţia „Simfonia nr. 8 – Gustav Mahler”.

Pe tot parcursul manifestării, publicul poate participa la tombola cu premii organizată de ArCuB. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în ultima zi a Bucharest Music Film Festival. Pe lângă evenimentele culturale, bucureştenii vor găsi în Piaţa „George Enescu” standuri cu suveniruri şi un loc de joacă, unde copiii vor putea explora în voie Corabia Piraţilor. Spaţiul este deschis zilnic, între 11.00 şi 23.00, iar accesul este gratuit. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul www.arcub.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.